Uppdatering av nya bilder...

Gravidbloggen är uppdaterad från v 25. Stor och klumpig.

Tisdag

Eftersom vi inte har fixat någon sladd än till andra datan så får jag ta den lilla bärbara. Har nu sökt lite jobb, som jag måste. Undra om någon vill ha en som bara ska jobba i några veckor till. Aja men sånna är reglerna.

Igår var vi in till Sala jag och W med mamma å pappa. W fick 2 st shortor. En bårutig och en grönrutig. De hade nu ta 2 betala för 1 och jag tyckte de var snygga och väldigt sommriga med uppvikta ärmar. Sen fick han ju såklart ett par solbrillor. :)


Pilbåge fick han oxå av morfar. Du å jag morfar säger han. Lillplutten.
Han har blivit så stor på så kort tid. Nu har han ingen blöja på natten å han är torr (oftast) Ibland kan de ju såklart hända någon olycka. 

På torsdag flyger vi till Norge en sväng. Hälsar på bror. Men P blir tyvärr hemma för han måste jobba. Han verkar trivas kanon bra på nya jobbet. Tredje veckan där nu. Och jag är glad för hanns skull och skönt för våran.

Återkommer...

Lång inlägg

Www.Ljeriksson.blogg.se/pyret ett långt inlägg ni kan läsa om graviditeten och tankar.

V 25

Sladden till datan är traskig så jag får ingen bild på skärmen så kan inte lägga in bilder. Men jag återkommer med det så fort de är fixat.

I solen

Börjar med lite uppdatering: V. 24


Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.





Mycket som händer. Och man känner sj attd e börjar närma sig lite smått. Går in i graviditetsmånad 7 på fredag. I V. 25. Alltså bara 15 veckor kvar. Helt sjukt vad snabbt tiden går och om några månader är våran söt här hos oss:)

____________________________________________________________________________________________


Våren börjar komma och de är så härligt väder ute. De droppar riktigt från taken nu. Gick ner med W till dagis i morse och de var skönt å röra på sig. Jag hatar ju att frysa och de gjorde vi inte iaf:)

Om 1½ vecka åker vi till Norge, halva familjen. Hälsa på storebror. Ska bli spännande jag som aldrig varit där men kommer säkert skriva ett inlägg här därifrån. :)

Ska jag fixa mig lite och gå å hämta lillkillen. Gå upp till mamma å pappa sen när P slutat jobba blir de storhandling.



Namn

Nu tror jag namnet nästan är 100% klart:) vi har iaf 2 å välja mellan. Spännande. Man velar fram å tillbaka men dessa 2 har vi fastnat för. Nu är ni nyfikna va??:)

Söndag

Jahapp då var de söndag natt typ. Idag var vi hem till mamma å pappa en snabbis. P tvättade bilen. Behövdes. Hasse var hem hit å prata lite å killarna kollade fotboll. W är så duktig. Han fick ett pussel av farmor när hon var här sist som ser ut som klossar med bilder på varje sida. Bamse motiv. Är för äldre barn. Trodde inte w skulle klara de men nu pusslar han de tom upp och ner. Knappt så jag kan de vanligt. Låg en stund nu ikväll å kolla på magen medans bebis bufflade där. Man ser nu inte bara känner. W fick en riktig spark idag. Var så kul å se hans ansiktsuttryck:) de är snart bara 15 v kvar. 7 april ska ja ner till bm. Lyssna på lilla hjärtat. Vild bebis här:) vi längtar efter dig:) På lördag ska vi ta en Wilmer dag i Uppsala. Ska på nickis å äta hamburgare å göra roliga saker för w. Ska även in på Ikea å köpa säng å Skötbord medans vi är i Uppsala. Bra att nicky åkte ur bigbrother nu tar vi roza. Natt natt

Söndag

Vaknade utav att w sa han var kissnödig och ett väldans liv i magen:) mys. Bufflar man nu på den får man svar tillbaka. Drömde om sötnosen i natt å vi längtar så. W pussar så på magen å pratar om hur stor han är. Han är så snäll när han träffar bebisar å mindre barn. Han är väldigt hjälpsam oxå. :) han kommer bli en kanon bra Storebror. Det verkar vara kanonväder ute. Ska äta frukost sen ska vi väl bege oss ut i solen å dricka kaffe:) härligt. Hoppas våren kommer snabbt nu. Om mindre än 2 v åker jag å w till Norge å hälsar på. Tror vi ska flyga:) sen är de ju påsk å den spenderas uppe i Sälen oxå mellan där fyller jag 25. Jag börjar bli gammal nu. Men tiden går ju så fort w blir ju 4 år i år. Min lilla kille:) så de händer lite i år. Petter å jag har varit förlovade i 5 år. Jag blir 2 barnamorsa å fyller 25. Sen är de stopp med fyllandet och barn:)

Helg

Vilket toppenväder det har varit idag. Var först ner på barnloppisen i Heby. Köpte 2 body. En I <3 mum och en Barbapapa:) 10:-st. Tvättat å strykt så nu är de som nya. W fick ett spel med bokstäver:) Sen när vi kom hem blev det ut i solen. Åt korv ute i solen å hade myspys. Var inte ett dugg kallt hoppas de blir lika varmt i morgon. Nu är de mys med älskade w:)

Torsdag


Bjuden på en magbild. Vill ni se fler gå in på www.ljeriksson.blogg.se/pyret  V.24 i morgon.


Söt W. Sur för att han förlorar på Yatzy... sötnosen:)
Med massor med målarfärg i ansiktet.

Nu ska jag äta nått fixa mig å bege mig ner till Arbetsförmedlingen för planering. Gå ner tänkte jag få se för att går ja långa streckor kan jag få ont. med W hade jag en jätte bra graviditet, hade aldrig ont eller mådde dåligt. Men änsålänge är de ingen fara.
Tänk att om 4 månader har vi nog Lill*n här. Tiden går fort och igår kväll vid kl 23 när alla andra sov var det ett väldans liv därinne. Massor med mys. Känner flera gången varje dag och igår fick h*n in en väldans fullträff.

Lite uppdatering

Ska börja med att jag är så stooolt över w. Han har sovit hela natten utan blöja. Han är så duktig. Min stora kille:) ska bli så skönt att bli av med dem:) nu ska vi köra så varje natt:) Annars har jag mest kollat på Nyhetsmorgon idag. Tycker de är hemskt de som hänt i Japan. usch. Har även fått någon dille igen. I morgon ska jag sätta igång å baka massor med bröd. Kul å baka + att de är både godare å billigare än å köpa. De man köper börjar jag tröttna på. Sen blir de bak till 25 årskalaset:) Bebis är de fullrulle på. V.23 är jag inne i nu. Går fort tyckte inte de var längesen ha ringde till p och berättade att jag plussat i v4:) längtar efter jag såg en unge i minuten i går och jag är inte alls rädd för förlossningen. P sa till mig igår att jag grät inget när jag hade ont, de ända var att jag hade de svårt innan ja fick epiduralen sen gick de rätt fort. Längtar tills vi åker in å Lill*n kommer upp på bröstet. Undra vilken h*n är lik denna gång:) och w längtar så att få bli storebror:)

Söndag


Wilmer målade våran familj igår. Mamma, pappa och han själv när vi badar. det röda är våra baddräkter:) Han är så duktig lillkillen. <3


Det var dessa shorts jag köpte till W igår. :) Skit snyggt med en turkos eller vit t-shirt till och solbränd som han blir:)

Senare ska vi åka till Arlanda å hämta P och jag å W ska äta på McDonalds:)
W vaknade i morse å sa till mig: Mamma, vilken härlig morgon:)

Helg

Idag var vi in till Sala en sväng. Har vi inte så mycket å göra brukar vi åka in å kolla lite:) å gå å fika:) var först in på HM. Köpte ett par shorts till w. Ja kunde inte låta bli. Jag tycker de är snyggt med färger på sommaren. Nu blev de turkosaktiga med ett turkost skärp. Ja fastnade för de direkt å w tyckte dem var snygga så de fick följa med hem. Rea var de oxå. Kostade 149:- fick de för 50:- så de var inget prat om de:) nu behöver han inga Sommarkläder för jag har köpt allt förrutom skor å kanske jacka. Har en hemma men vet inte om den är för stor än. Sen var vi in på kappahl. Brukar springa in där för brukar få hem rabattkuponger 25% lite då å då. Är så sugen på å köpa chinos till w. Tycker de är så snygga å nu har de fått både på kappahl å HM. Hade varit snyggt med både blåa å röda:) även beiga. :) men kappahl hade halva reapriset. Så varför betala mer än vad man behöver så mamma köpte lite bebiskläder. Sjukt billigt:) å i rätt strl fanns de oxå så ibland ska man ha tur:) var även in å köpte en mascara. Så nu kan man bli fin igen:) Rensade lite kläder när vi kom hem. La storlekar för sig och sen vet jag vad som finns kvar å köpa. Hade inte så mycket som jag trodde. Men jag har några månader på mig:) men som sagt det går snabbt:) Jannica å barnen var här å lekte en liten stund. Alltid kul å w trivs med didric :) god mat hemma hos mamma som alltid:) Tack!!!! Och rätt låt vann Melodifestivalen. Denna gången behöver vi inte skämmas!!! Dax å sova. Natt natt

Veckorna knallar på



Denna har ja köpt, har kollat på den i flera år men nu äntligen beställde jag den. Jätte söt å mycke å fylla i.
Wilmers bok var de för lite tyckte ja så jag har en annan bok oxå.


Vecka 23. Klicka på bilden för å komma till min magbild:)

Bort med snön

Varför ska denna snö ner? När man tittade ut för någon dag sen var de så soligt och fint å nu yr de snö. Igår rasade all snö från taket lät å kändes som en jordbävning. Blev skit rädd. Jag börjar känna mig tung, klumpig och bara degig. Magen är stenhård så den tar emot ibland när man böjer sig ner. Och börjar känna att fingrar börjar svälla lite smått. Jag svällde som sjutton med w sista veckorna så hur ska detta sluta? Jag blir så trött på Facebook ibland. Funderade starkt på å ta bort det ett tag. De är inte kul å läsa 10-15 inlägg från samma personer varje dag. Har man inget annat för sig? Skaffa en blogg om man vill skriva exakt varje ny sak man gör! Så jag kommer ta bort vissa personer. Man kan ju dölja vad de skriver men hur kul är de å vara vänner då? Nu ska w få lite frukost.

Uppdatering

P lämnade w på dagis. De skulle göra semlor idag:) w åt en med vaniljkräm. Gott tyckte han. Han älskar ju allt som har med bakverk att göra. Hämtade ut tvspelet idag så nu spelar vi Nintendo:) När ja hämtat w på dagis så kom Jannica, Didde å Lily å lekte. :) petter lagade stek:) så han bjöd på mat. Sen fikade. Fick nästan bara i mig en kopp kaffe. Var så mätt. W och Didde leker bra tillsammans. Och han är så gosig med Lily. Han ska kramas å pussas och är jätte snäll. :) så idag har han lekt hela dagen plus att han skulle ha en tatuering på kinden. Snyggt!! Haha. De är fullt liv i magen. Bebis håller fullthus:) mys. Nu är de bigbrother. Kommer mer uppdatering:)

Lördag

Inte blivit mycket gjort idag förrutom att vi var ner till åbagarn å åt frukost. Sen har ja tvättat bebiskläder. Checkat igenom lite vad vi har kvar från w som står på vinden tex babysitter, grejer till sängen bl.à. De är full rulle i magen å i går kände även w det:) mys. Ikväll ska vi hem till mamma å pappa å äta middag. Gott som vanligt. Mamma gör alltid god mat sen måste jag ta mig i kragen någon dag nu å baka semlor:) var längesen nu å de blir ju mycket godare när de är färska. Ska ta å vila lite nu. Skriver igen www.Ljeriksson.blogg.se/pyret bara om graviditeten å tankar om den. Om ni bara vill läsa om det.

Magbild


Såhär stor är bebben nu i magen.
Klicka på bilden för att komma till min magbild vecka 22. Enligt Ul så går jag in i v 22 på måndag. Enligt ÄL så är ja i vecka 22 idag så ja lägger ut en bild:)

Kväller

Har kommit hem från Uppsala. Blev en sväng på maxi sen barnenshus. De såg inte ut å vara så mycket folk men vid vagn och bilstols avdelningen var de massor. Vi visste ungefär vad vi ville ha. Så vi tog en brio till bebben med klick. Halva priset:) förra gången hade vi en graco men denna verkar smidigare. Trodde vi hade hittat till w men den var för liten. Han ska ju ha från 4 år. Så han fick oxå en brio å de var mugghållare till på båda sidorna. De tyckte han var bra. Han blir så glad när han får nya saker och nu blev de mera utrymme i bilen kändes det som:) så bra kap. Fick ju 2 stolar till priset av 1. Inte varje dag man får det. Härligt med lite extrapriser. Typiskt att de skulle bara vara idag i 2 h. Ni som inte visste om det gå in på barnenshus.se och anmäl till nyhetsbrev så får ni sånna här erbjudanden. :) så nu kan man checka av de på listan:) skönt. Går snabbt. Snart bara 4 månader kvar:) i morgon blir de mys med w. Han har bestämt att vi ska leka sjörövare. Å jag ska vara blodsvente, w: Jocke med kniven, petter tjuv å farmor blir Pippi:) ha ha:) nu blir de bobblins sen Sovtajm:) Påtal pm annat så hade jag vunnit en tävling:) ett valfritt iphone skal för Max 500:- blir nog ett rosa läder:) glad:) vilken dag. :) weeiii

Torsdag

W är på dagis. Igår kom Petters mamma å ska vara här några dagar. Fick lite bebiskläder å w fick en batteridriven tandborste (Spindelmannen) som han älskar:) nu har ja massor i strl 56. Hade ju massor kvar sen w jag letat upp som knappt är använt:) Idag ska vi åka till barnenshus. Mellan kl 19-21 har de nått erbjudande så vi ska passa på å köpa Bilbarnstol till bebben å sen en ny till w. Sen behöver vi aldrig köpa någon mer för de blir till å ärva sen. Vi sparar ju inte w:s första stol. Man ska passa på när de är billigare för bilbarnstolar är inte spec billiga annars. Men man måste tänka på säkerheten:) å eftersom vi åker långt till å från tex till Skåne så måste han ha en skön stol. Annars är de bra med magen. Känner mycket nu. Var lugnt ett tag men nu är det gymnastik. Mysigt å känna. Nu kan man se utanpå ibland. Petter kände för första gången för någon dag sen. :) längtar till. Bm nu så ja får lyssna på de lilla hjärtat:) Återkommer....

Tisdag

Eftersom jag inte jobbade idag passade ja å P på att städa hela huset medans W var på dagis. Väldigt skönt när de är gjort.:) Fixade även Ws rum. Nu är de dax att han sover i sin säng på sitt rum iaf somnar i den. vaknar han får han ju såklart gå in till oss. Vill ha den rutinen när bebben kommer. För kan inte ha hans säng och spjälsängen i vårat rum. W har bakat Muffins i dag. Alldeles själv förrutom att ja hjälpte till å röra lite och sen hälla i. :)


Resultat


Fick hem denna från tradera idag. Helt oanvänd. Perfekt till bebben när de är varmt. Lägger ut den eftersom den är neutral:) Kul å fynda lite. Inte många kr:) Bebiskläder är ju så lite använda å de finns mycket folk inte hinner använda eftersom man har så mycket. Plockat fram lite kläder från W som inte han hann använda som jag har ligger i garderoben. :) har ni fyndat någonting någongång på tradera?


Ses

FAMILY is what happens when two people fall in LOVE <3 <3 <3

Vad som än händer och hur du än mår så vakar din skyddsängel precis ovanför

RSS 2.0