Tävlingar

Är med och tävlar om namnappar hos mansondusts.


Tävlar om en bärsele från babybjörn hos mansondusts.

Håller tummarna för tävlingarna:)!!!

Tisdag

Orkar typ inte skriva nått. Är inne i någon fas nu när det är så mycket att tänka på.
Men vill ni läsa om graviditeten så finns de i den andra bloggen.
Ska ta mig i kragen å lägga ut en bild för veckan. Om jag nu får plats på bild. :)

Återkommer...

Finns här

Jag finns här men har typ inte haft ork eller tid å uppdatera. Uppdaterar lite snabbt från magfronten. V 34 har smygit sig på. Å jag är helt slut. Jag flåsar konstant. Blir as trött av att äta. Varenda kroppsdel känns som den väger 100 kg. Innan har jag inte känt mig så stor men nu börjar allt. Puh. Hoppas denna bebis inte tänker stanna längre än Bf. Helst lite innan. Värmen å så är inga problem det är tyngden på kroppen å jag har svårt å andas ibland. Nu får faktiskt bebis sjunka ner å inte ligga så högt å trycka. På måndag är de dax för bm igen. Vi har besök av Petters pappa över helgen så bilder å mera uppdatering kommer nog på måndag. Om jag vågar visa mig på bild.

Tålamod

Uppdatering kommer......inom kort:)

Uppdatering från bm

Gick bra hos bm. Mitt hb har äntligen gått upp så nu 114:) helt okej. Hjärtljud 132. Sf 30. Förra gången låg jag ett snepp över nu låg jag ett snepp under kurvan men ändå innanför. Blodtryck alltid bra på mig:) känns jätte bra. Skulle bara dit å kolla hb men frågade om hon kunde kolla sf måttet oxå för jag tycker att h*n känns så stor för de sparkar så på revbenen. Men bm kände å sa att h*n ligger högt upp å har gosat in sig under revbenen å ligger på höger sida. Inte undra på att jag har så ont. Så de är stor plats nertill i magen så hoppas att bebis sjunker snart. nästa måndag ska jag dit igen å lämna blod pga att jag är negativ. Tycker de är så obehagligt. Sen är de nog vikt då oxå sen alla mått jag gjorde idag. Undra om hon kan säga då typ hur stor bebis är och jag hoppas h*n har sjunkit oxå. Igår fick p några rejäla träffar tror h*n kickade lite fotboll. Han hade aldrig känt så starka rörelser innan. Kul för honom:)

Redan söndag

Vad fort helgerna går. Vips så är det söndag. har varit varmt idag men det hade varit skönare om inte det hade blåst så. Jag ska ju uppdatera lite vad som händer. Så i helgen har vi hunnit med och hälsat på mamma å pappa i Siggefora å även planterat blommor å fixat å donat. Jag har även hunnit med å städat å grejat. Även handlat lite små saker till bebis som blöjor, nappar, våtservetter å lite sånt smått. Tänk att köpa blöjor igen från 2-4 kg. Helt sjukt vad små. Det är så mycket man vill göra när det börjat att bli sommar och snart är vi inne i Juni.:)

Lite uppdatering från v. 33 Badboll!

Det börjar att ta sig mer å mer nu. 7 veckor kvar. Ska ner till BM i morgon och ta lite tester å sånt.
Jag har så förbaskat ont i revbenen. Bebis sparkar å bökar nästan varje gång jag sitter ner. Enligt h*n så ska jag ligga hela tiden. Men komihåg att jag hade ont med W oxå men kommer inte ihåg ungefär vecka. Får liksom försöka att trycka ner bebis litegrann när h*n är där å bökar. Det gör riktigt ont ibland. Annars har jag svårt å böja mig ner och andas är jag får sammandragningar. Det är inte populärt när jag ligger på rygg utan på sidan.
Men annars är det bra. Dagarna går som sagt jätte fort å jag orkar ändå mer än vad jag tror men de är jobbigt att jaga W eftersom jag typ inte kan springa eller gå fort utan går som en pingvin. Vaggar fram:) Men de hör till. Glad att jag inte har ont någonstans iaf. Börjar bli lite smånervös för förlossningen. Om typ 3 veckor är de dax att börja med BB-väskan:)

Fakta om V. 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning

Återkommer när jag har lite mera tid å ska försöka någon dag att ta en magbild med W. :)
Har ju en bild förstorad när W ligger i magen. Får se vad jag kan göra åt det:)

Torsdag

Dagen började så förbaskat dåligt. Jag skulle skjutsa W till dagis som vanligt. Kommer ut å sätter mig i bilen å känner att den känns konstig. Tung. Körde några meter å då märkte jag att det var punktering. KUL! Ringde till några men det var bara å knalla ner. Ta W i vagnen. Jag var så arg, för jag var inte inställd att gå. W tyckte däremot det var kul å ta en preomendad. Jag är ju inte världens smidigaste nu. ner går ann. Men när jag ska gå hem i flera uppförsbackar med W i vagnen. NEJ TACK!. Sist jag gjorde det fick jag så ont i vaderna så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Men som tur är fick jag tag i Elin å skulle få skjuts av henne hem i eftermiddag. TACK:) Min hjälte.

Hem å fortsätta måla Ws utemöbler som han å jag började med igår. 2 stolar och ett bord. Kommer å bli vitt. Innan var det grönt/gult och rött. Så han ska ha det på altanen. Gjorde iordning där igår. Fixa utemöblerna, dukarna å dammsög mattan därute å fixa krukor å gjorde lite trevligt:)

För engångsskulle får man en positiv nyhet från f-kassan. :)
De har inte hänt så mycket med magen. Det är mest fullrulle. Jämt nästan. Igår fick P känna när h*n hade hicka. En rejäl hicka, hela magen hoppade. I morgon v. 33. Det går frammåt. På måndag ska jag ner till BM igen å kolla mitt HB. Hoppas det är bättre denna gång.

Nu ska jag ta å vila lite. Sen städa. Å hämta lillkillen. Sen ska vi mysa han å jag. W har en enorm trots just nu. Den är hemsk å jag hoppas att den snart kommer att gå över.

Återkommer med lite bilder..

Uppdatering av blogg

Eftersom jag har en blogg så måste jag ju uppdatera den annars tröttnar ju folk å jag tycker om att skriva av mig men jag tycker att ni skriver lite dåligt. Släng in en kommentar när ni ändå är här. har ni ingen blogg så svarar jag här på mina kommentarer på inlägget ni skrev i. :)

Skjutsat mamma å pappa till Arlanda. De skulle åka till Norge en sväng. 17 Maj i morgon å då vet väl alla att de är Norges nationaldag. W ville oxå följa med men han får göra de nästa gång kanske.

Städat toaletterna har jag gjort idag. Jag hatar det men de måste ju göras. Dammat å dammsugit. Duktiga jag. I morgon ska jag ta tag i ena skåpet i köket som det är KAOS i. Så himla skönt när sånt är gjort men sen måste man ju sköta det oxå.

Inatt vaknade jag av världens sendrag i hela benet. Hoppade runt i hela huset. Tur att P inte var hemma. han hade ju trott jag var galen. W sov som tur var. Kom ihåg att jag fick lätt sendrag med W oxå i slutet av graviditeten. Kan knappt böja mig ner längre. De tar verkligen emot. Lägger jag mig på sida ligger jag där:) De värsta är att man vaknar 3-4ggr/natt å måste gå upp å toa. Men jag ska inte klaga för jag har inte ont. Magen känns bara så tung, känns som jag svalt en boll.

Nog skrivet om graviditeten. Dax å krypa ner till kojs å mysa med mina killar. ♥ Å vila till morgondagen. Jag vet inte vad jag får denna energi ifrån. Jag städar någonting varje dag. Vill ha de rent (renare) härhemma. Flyttar olika saker. Rensar ur grejer. Hoppas detta alltid kommer å hålla i sig. Man mår mycket bättre när man håller efter å inte behöver städa i 4 h på en dag. Sen tar de ju bara någon h att gå runt å plocka efter alla men inte nu inte. :) Skönt. Får passa på för man vet ju inte när jag kanske inte orkar hålla på. Men jag måste lägga mig ner ibland för de blir tungt sen är jag inte världens smidigaste just nu. Ingen av varken jag eller P är så jätte mycket för prydnadssaker och vill ha så lite grejer som möjligt framme. Skulle inte ens vilja ha någon hylla så dem ska bort den dagen vi tapetserar om. Vi kör på tavlor:) Aja nog babblat av mig. God natt på er.

Jo.. skulle vilja byta bilder på designen. Någon som kan/vill hjälpa mig med det?

Söndag

Uppdaterar nu. Hinner inte i morgon. Igår va vi i Siggefora en sväng. Trivs där:) Sen grilla hos mamma å pappa. Mumms... lite halloumi oxå. (Har kollat upp å man får äta det och även feta med pasiöriserad mjölk eller vad de heter) Synd om sverige, de var värda å vinna.

Idag har vi firat mormor som fyller 86 år. STORT GRATTIS!!! Hon fick en signerad skiva från Sanna Nielsen av oss som det stod: Stort grattis Britta på din stora dag. Kram Sanna Nielsen. :) Träffade henne på konseren vi var på å då passade jag på å fixa de till mormor.

Sen har jag städat. Tog tag i tvättstugan. Nu är det fint å allt är rent tom tvättmaskinerna:) De är sånt man brukar glömma bort. Nybäddat i sängen å lite annat smått har ja pysslat med. Petter har tjatat i flera veckor om att jag ska göra tekakor. Så det blev idag. Måste inviga min assistent. Så 4 satser tekakor blev de. Nu har jag as ont i fötterna å trött i ryggen. Med 11 kg + måste man vila lite ibland. Puhhh... Men nu har vi kakor framöver:) Å jag rekomenderar att alla borde ha en assistent. Så skönt å smidigt.

Nu ska jag smaka en. Bebis sparkar på revbenen så jag blir galen. Märks iaf hur H*n ligger.

Hejsvejs

Sommar

Läste igår att värmen kommer att försvinna någon vecka nu och de kommer inte bli varmt förrän i början av Juni uppåt 20-25 grader. Lite under än normalt stod de men jag tycker att de är aldelles lagom:) Däremot så kommer Juli bli varmare än normalt. Känns varmt å skönt. Men några dagar förra året var riktigt jobbiga för man kunde ju knappt vistas i solen. Men jag har räknat med iaf att sitta under parasoll hela sommaren (nästan) Blir ju brun iaf:) Men de är synd om de små tex W. Han blir ju helt slut när de är så varmt. Men ska egentligen inte klaga för jag har verkligen längtat efter sommaren pga denna kyla som varit.


Påtal om annat. Kollade ni på Eurovision igår? Såg Saades uppträdande å sen vilka som gick vidare. Han såg nästan övertaggad ut när han sjöng men jag blev nervös där på slutet att om inte han gick vidare vem skulle då göra det från Sverige? Förra året var ju pinsamt. Jag hoppas nu att han vinner allt på lördag. Nästan värt å kolla, jag brukar inte vara så intresserad annars men jag tror den låten kan gå hem.

Nu blir de lite mys med bästa W så ska vi fundera ut nått vi ska hitta på idag. Har lite dålig fantasi idag känner jag. Längtar till lön för då ska vi åka å köpa de sista till bebben, lite smågrejer och även vissa kläderplagg saknas som man måste ha tex strumpor å mössa/hatt...Ska även försöka få tag i en skötväska, men ja tänker inte köpa en för 500-700. Så får se om jag hittar någon.

Hejsvejs så länge... i helgen tar jag nog en pause från bloggandet för jag ska bara ägna min tid åt familjen, men är tillbaka på måndag:)

Ny vecka

Här går det undan. V 32 idag. 31+0

Delar med mig av en bild, vill ni se resten kan ni gå in på www.ljeriksson.blogg.se/pyret

FAKTA 

Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

 Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.



Torsdag

Vaknade av ett dunder vid halv sju typ. W vaknade oxå sen kunde inte han somna om. Han blev ledsen att han inte fick se på barnkanalen men ja var ju tvungen å springa å dra ur alla sladdar. Men han fick se lite senare för de slutade mullra efter ett tag. Idag ville han inte gå på dagis men det gick bra när jag följde med in å han såg Ville. Å han sa även i morse att: Mamma, jag kommer sakna dig idag, vad ska du göra när jag går på dagis? Han är så söt å omtänksam. Han pussas ofta å vill sitta å gosa.
Igår så pussade han på magen när vi låg i sängen å pratade med bebisen, han var så gullig:) Vilken bra storebror han kommer bli.♥

Hittills idag så har jag fixat garderoben (garderoberna eftersom vi har en hel vägg med garderober, spegelvägg) Mina kläder är sorterade, Wilmers, bebis, alla påslakan, handdukar, Petters gjorde jag igår. Finns lite kvar som jag skulle behöva ta tag i. BB väskan har kommit fram. Så nu är den iaf framplockad. Så om någon vecka ska den oxå fixas. Har inte gjort så mycket mer idag förrutom tvättat en maskin. Gjorde lite mat till mig nyss. Snitzel å potatismos. Jag är så dålig på å äta på dagen. Petter säger till mig hela tiden att jag måste äta riktig mat inte bara gå runt å äta kakor å annat smått. Jag får sluta köpa hem sånt, jag blir galen.

Annars så knatar allt på. Samamndragningarna har lugnat ner sig å har bara ont i magen ibland men de går över rätt fort igen. Så ingen attack som jag fick häromdagen. Bebis bökar mest runt nu. Känner buffar ist för riktiga sparkar. Men h*n sover ju 90-95%.
Idag är de 63 dagar kvar <3

Som jag skrev igår så blir de bara jag å W idag. Vi ska mysa å bara vara. Känner att de behövs så ingen lek idag. Å de verkar som han oxå tyckt de varit för mycket pga att han sa att han ville vara hemma idag å han protesterade inte heller när jag sa att vi skulle ta det lugnt. Jag ska lägga mig ner å vila en stund nu innan jag ska hämta honom.

Hejsvejs

Dagen

Haft besök av Elin å alla barn. Kul å leka men konstigt att de är kul å vara inne när man kan vara ute. Typiskt barn:) Å jag fick en påse kläder jag kunde gå igenom. Kul kul!! Tack för idag:) När de åkte hem var w helt slut. Han var så trött å bara satt i soffan å kolla på tv ( jag städade å torkade golvet. Behöver man nog göra rätt ofta nu pga att de små springer ut å in+ efter Petters jobbarstrumpor haha) De är jobbigt å vara ute i solen en hel dag sen leka efter dagis oxå. De har blivit mycket nu de närmaste dagarna. I morgon när jag hämtat w så ska de bara vara han å jag. Vi ska hitta på nått skoj å ta de lugnt. En dag måste man vara sj å vila lite. :) Men få se om de händer nått kul i helgen. Då är vi lediga:) Nu är de godnatt

Då var det onsdag

Fixat disken och nu strykt Ws t-shirts. Tycker de ser så dåligt ut när han har skrynkliga t-shirts. Å jag matchar alltid med shorts eller byxor och strumpor. Så har han blåa shorts så vill ja helst att de ska vara blått i tröjan eller i en basfärg. Jag vet jag är kräsen när de gäller sånt men sån är jag. Petter blir ibland galen på mig så nu förtiden har jag fått klä på. Jag tänkte faktiskt köpa en t-shirt till W där de stod: "Om inte mina kläder matchar så är de pappa som har klätt på mig" Så de blir lite fix i garderoben tror jag. Fixa ordning. Petters är de alltid kaos i, jag fattar inte hur han hittar sina kläder. Haha... Sen blir de lite städning. Å jag blir så sugen på att ha de extra fint nu när de är soligt ute. Men ja har lite fobi för toaletter.
Kaffe får jag inte glömma å sätta mig i solen en sväng. Sen baka lite å hämta lillkillen på dagis för de ska bli lek på eftermiddan.

När jag hämtade W på dagis igår hade han ingen keps på sig. Å de var stekhett ute i värsta tiden. frågade han vart kepsen var å han sa att den var inne. Ena fröken sa att han ville inte ha den på sig för han tyckte de blev för varmt. Men herre gud ungen kan ju få solsting. W brukar aldrig klaga å ha den på sig annars. Tar han av sig den säger jag till honom å de är aldrig några protester. Så idag sa jag till dem att han MÅSTE ha den på sig även om han inte vill. De är mitt barn å jag bestämmer.

Inge mera klagande nu. Ska börja så jag hinner klart. Sen en dusch å stryka in sig med den nya härliga sommriga krämen som jag "lånade" av mamma igår. Luktar utomlands. :)

Bilddax

 
Från våryran i lördags

 
Vecka 31. Ca 10 kg sen plusset.

 
Säng å skötbord

Nu måste jag söka lite jobb konstigt nog. Men men... sen ska jag fixa mackor och ha mig till picknicken i lekparken. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran så jag får lite kort:)

Orkar inte slå på datan

Härliga väder!!! Synd bara att man inte ska klä av sig för mycket pga pigmäntfläckar å att det inte är världens bästa för barnet om de blir för varmt. (googlat) lekt med Jannica å barn idag. Trevligt å alltid kul å prata bebisar. Hon är i v 34 å jag 31 så vi närmar oss:) men de känns som veckorna kommer gå fort nu när de är varmt å man har saker å göra. I går va vi in till stan för p skulle hämta firma bilen å jag passa på å hämta ut babyboxen på barnenshus. Är rätt mycket saker faktisk:) gratis är bäst:) på Ikea blev de spjälsäng å Skötbord. W var inne på leklandet medans å han tyckte de var jätte kul. Så nu är de monterat å sängen är bäddad. W tyckte de var spännande å fixa bebis säng. Annars så knatar ja på... Växer å växer. Å jag ska inte prata om egentligen vad kroppen svällt upp. Fingrar, tår och fotleder är de som sväller mest. Får snart ta av mig ringen. Jag har bild å lägga ut men de får bli i morgon när w är på dagis. Sen ska vi till lekparken å leka. Kommer massa mammor dit med sina barn å vi ska ha picknick. Kommer bli kul:) P kollar på fotboll, ovanligt va? NOT! :) ses i morgon...

Helg

Passar på å skriva lite när w kollar på film. Kalas idag å de var trevligt. Barnen lekte av sig. W slocknade nästan direkt efter vi åt när vi kom hem. Passade på å vila lite jag oxå. Å nu har vi lekt å ätit lite å helt plötsligt var kl 20. Så nu kopplar vi av. Vet inte riktigt när p kommer hem. Han snackar å spelar poker med jobbarkompisarna på firman. Hoppas de inte blir för sent för då ligger han hela dagen å de är värdelöst. Jag ska på loppis i morgon iaf få se om jag får med mig mamma. Även våryran i morgon. Jag tycker att det är dyrt å åka karusell för 35:- i heby blir ju svindyrt om man har några barn som vill åka några ggr. Påtal om annat så när vi tittar på tv eller är någonstans å w ser något barn utan mamman eller pappan brukar han fråga å nästan bli lite ledsen: vart hans /hennes mamma är? Han pratar mycket om mammor å säger att han älskar mig å tycker jag är söt. (oftast, om han inte nu säger "tjockis mamma") han har svårt å förstå att inte allas föräldrar bor tillsammans å att inte alla har både mamma å pappa. Älskar min pojke så otroligt <3 Om graviditeten så uppdaterar jag i bland i den bloggen men skriver inte ut de. Ni har sidan i spalten till höger. Jag hatar å uppdatera på mobilen för inlägget blir så konstigt. Nu får blogg fixa en App annars byter ja snart!

Delar med mig av 2 låtar som är till 2 underbara människor i mitt liv

Jag satt å kollade lite på youtube. Lägger in lite låtar som betyder mycket för mig.


Denna låten lyssnade jag på när jag å P träffades. Eftersom vi bodde så långt ifrån varann. 65 mil. Den påminde så mycket om oss just då. Jag tycker den är jätte fin och jag tycker Bryan Adams är bra.
Jag älskar dig Petter ♥


Denna lyssnade jag mycket på när W låg i magen och efter. Jag älskar den å får alltid tårar i ögonen när jag hör den.
Älskar dig älskade unge ♥

Har ni några låtar som är väldigt speciella för er som alltid har suttit kvar?

Nu vill vi ha sol

Jag har haft rätt så starka sammandragningar nu i någon dag, på kvällarna då. Bebis har varit väldigt aktiv. Idag när jag vaknade så mådde jag jätte illa, var nästan tvungen att gå upp å spy å fick jätte ont i magen. Som tur var gick de över när jag vilade lite. De börjar ju sakta närma sig och kroppen börjar väl förbereda sig lite smått. Ingenting farligt. I morgon går ja ju in i v 31. Ska ner till BM idag och mäta å ta prover. De är så mysigt att gå ner å lyssna på de lilla hjärtat.

Annars så har ja lämnat W å de var inge klagomål idag. Tvättat kläder som ja köpte av Angelica igår å strykt dem så de ska läggas in nu i strl ordning strax. Så blir de en kopp kaffe å nyhetsmorgon, sen måste jag gå igenom lite bloggar:)

På lördag har väl ingen missat att de är barnloppis i gåvan men även våryra i Heby. Hur kan de lägga båda samma dag. Våryran brukar ju annars jämt vara på fredagkvällar. Tycker de är dåligt.

Nu ser de ut som att solen är påväg tillbaka å de ska bli fint i helgen:)

Kväll

Ätit, kollat på dumbo å nu sover plutten. Han tycker de är så kul å åka å leka någonstans. Även när barn kommer hit. Tycker mamma oxå:) så idag var vi över till Angelica. Ja skulle kolla på lite kläder innan hon säljer allt på loppisen:) Elin å barnen var oxå där. Hon hade med sig sin brors hund Eda. W är jätte rädd för hundar. Han har alltid haft respekt tom för små hundar men sen blev han skrämd för några veckor sen. Han skulle gå fram å klappa (jag frågade innan om de var okej) så säger inte ägaren att hunden har blivit skrämd innan. Å inte är van med barn å eftersom hunden blev rädd å började skälla å w började ju gråta. Så nu är han mycket räddare än innan. Tycker synd om honom. Tyckte synd om hundarna som inte kunde gå lösa i huset pga att w var så rädd. Tack för idag. Nästa gång är de lek hos oss.

Onsdag

Wilmer <3 Petter - Mina hjärtan

Idag gick de jätte bra å lämna W. Men han är lite morgon trött. Sen är de typiskt att de brukar visa något som han vill se på barnkanalen vid 8.30-9 Idag visade dem tecknade pippi långstrump. Men han kunde se halva iaf. 
Han skulle ha jeans idag. Han vill ju betämma lite själv nu och när han kom till dagis sa han: Kolla vilka snygga jeans jag har å snygga skor.

Igår när vi låg i sängen så låg P med handen på magen å de var fullrulle därinne. Han har känt innan men inte mot vad de var igår. H*n höll på ett bra tag. Hade ett liten gympa pass tror jag för de sparkade riktigt. MYS. Å de är kul att även han får känna så pass tydligt.

Idag blir de inte mycket gjort tror jag om ja inte för nå manni igen. De var så himla skönt å vakna till ett helt städat hus:) Sitter här med min kaffe framför tvn. När jag har hämtat W ska vi åka å hälsa på Angelica med hennes barn:)

Å i morgon blir de BM för min del å de ska bli intressant å höra om h*n ligger kvar eller har vänt sig. Är orolig för snitt men vill inte föda säte. Men H*n låg med huvudet ner sist ja var där för 3 veckor sen. Även se Sf måttet. Å ja hoppas att det är normalt.
Brukar ju vara in ibland å kolla på akademiska på barn som är födda å då var de en tjej som vägde 5300g. Å man brukar ju höra att killar väger mer än tjejer. Vi föder större å större barn. Ska nog inte tänka så mycket på de.

Hör av mig senare... <3

Dagen

Var med mamma till hela människan. Hon letade efter ett enklare bord som hon kunde måla om å fixa till husvagnen. Jag hade ju inget bättre för mig å de gick ju bra:) var över en sväng till Karlssons oxå. Jag köpte present å sen hittade jag en spöketlaban dress i svart. Neutralt. :) När jag hämtade w så ville han (som vanligt) vila lite å se på en film så jag fick nå ryck å började städa. Nu är de rent å fint. När p kom hem tyckte han de var kul å komma hem till ett städat hus å maten på bordet:) han fick oxå nå ryck å vi plockade ner datan, den funkar ju inte men måste spara hårddisken pga att ja har kort som ska framkallas. Och alla sladdar som legat som vi inte visste hur vi skulle göra är borta nu:) ist för datan står nu en fotölj å en lampa:) kommer nog bli mitt amningsställe i hörnet:) w fick in dataskärmen som egentligen är en tvskärm i sitt rum å tvspelet står där inne nu oxå:) å köket är nu fixat, vissa saker man vill spara men inte vet vart man ska göra av är nu borta:) vi har varit så hurtiga. :) jag ska tillägga att i våran familj är de p som är trädgårdsmästarn:) <3 Nu måste jag få w å sova så jag kan dricka lite te å mysa med älsklingen.:)

Stackars Wilmer

I natt har han varit jätte duktig. Han är de alla andra nätter oxå men från 22.00 - han vaknade hade han inte kissat en enda gång. Annars har ja fått väckt honom iaf 1 gång/ natt. Jag går ju upp så då kan ja lika gärna ta med honom men nu har jag börjat frågat å i natt sa han att han inte var kissnödig när jag frågade. Så struntade jag i att ta upp honom och väntade med å se om han verkligen var kissnödig eller om han inte orkade gå upp men ingen olycka skedd. Nu går de nog inte så länge tills han börjar vakna å gå på toa själv när de inte är så jätte mörkt ute.

Idag ville han inte alls gå på dagis. De gick bra i morse men när jag skulle borsta tänderna på honom så började han. Han var jätte ledsen å grät å ville vara hemma hos mamma. Han sa att han skulle sakna mig å frågade om jag skulle jobba för han ville inte vara där så länge sa han. Jag sa att jag ska åka hem å fixa lite hemma så kommer jag å hämtar dig sen. Men han grät ända tills jag lämnade över honom till fröken å sa att om han fortfarande är ledsen så ring efter mig för ja vill inte att han ska vara det.
Tror de har lite med bebisen att göra. W har aldrig varit såhär innan. Men han är väldigt mammig å vill ofta krypa upp i knät å han har börjat pratat lite bebisspråk.
Visade honom bilder igår på när han var bebis å låg på BB. Då gick de bra men när man pratar med honom om det vill han lixom inte lyssna riktigt. Blir massa gos när plutten kommer hem.
Får se hur han reagerar när vagn, säng och sånt kommer att dyka upp. Är bara ungefär 1½ månad tills vagnen ska hämtas:)
Lägger in en bild på vagnen om ni inte sett den innan, fast en annan färg. Jätte lätt å köra och väldigt smidig:

Nu blir de kaffe å sen åker ja hem till mammsen en sväng.
Vill ha mera kommentarer:) <3

Måndag/ vad tycker ni om amning?

Kul att de är såmånga som är inne å läser men mindre som skriver nått:S tänkte skriva av mig lite. Inne rätt ofta å läser på familjeliv och nått som alltid kommer upp är detta om amning. Vad tycker ni? Detta är mina åsikter: Självklart ska man amma om man kan. Går de inte så är de inte hela världen. De finns sånna som ser ner på folk som inte ammar. Alla kan inte och inte har barnet tagit skada utav det. Men kan man amma å det fungerar tycker jag självklart man ska göra det. Jag sj tycker att det var jätte mysigt även fast jag bara fick hel amma i några veckor. Men nu är de diskussioner om vart man får amma å hur mycket man ska visa. Sj tycker jag att de är okej att amma överallt men man kan göra de lite diskret på vissa ställen när man är ute bland folk. Tex ha en filt eller nått å dölja lite. Men jag tycker de är skönast att gå undan. Jag tyckte de var obehagligt när någon stod och tittade när jag ammade w. Ja kunde inte riktigt koncentrera mig. Även fast de är folk i min närhet. Men folk som ammar ute då bryr jag mig oftast inte om denna inte hängt ut allt hon har. Men oftast tittar man till sen tänker man inte mer på de. Vad tycker ni när de gäller amning?

V.30 - 10 veckor kvar

Tiden går fort och nu när jag vaknade hade jag en stund över å kunde knäppa kort och lägga ut dem. De är kallt ute idag så jag å W ska ha en tv och rensa dag idag. Fixa fint härhemma bla bland hans grejer. Här kommer iaf uppdateringen av denna vecka och några magbilder.

 


V 30 - 
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
____________________________________________________________________________________________

Känner mig TUNG. Som att allt ligger på magen nästan. Fingrar å fötter sväller upp till å från. Än kan jag iaf ha ringen. Jag fick ta bort den när jag väntade W. Men kom inte ihåg i vilken vecka.
___________________________________________________________________________________________

Denna vecka händer de inte så jätte mycket precis. April var fullbokad så de är skönt å ta de lite lugnt nu. Ska väl på barnloppisen på lördag och se om man fyndar någonting.
Idag när jag stod och gjorde kaffe så kom W fram och kramade mitt ben och sa: Mamma, jag ställer alltid upp för dig. Åhhh min lilla skatt. Han är mycket för å säga: mamma, jag älskar dig eller mamma, jag är din kille. <3 Älskar denna lilla kille <3

Nu ska vi gosa massor:) Någon som vill leka någon dag?

Helgen

Är hemma i Heby igen. Skönt. De går bra å vara borta på dagarna men på nätterna vill jag vara hemma. Eftersom jag sover så dåligt. Bebis bökar nästan hela nätterna. Å jag är helt slut på mornarna å då är de skönt å vara hemma. Om några veckor får man börja förbereda bb väskan. Man vet ju aldrig. Hinner nog packa om den flera ggr oxå. Har kommit i en period (hade samma med w) kan börja gråta när som. Lite jobbigt för de brukar komma när jag absolut inte vill. Men de gick över när han var född som tur var. Var hos Petters kusin Therese igår. Hon har en son som är 10 månader äldre än w. Tyckte de lekte jätte bra tillsammans. De hittade varann fort. Inge bråk eller nått om saker. Synd att vi inte träffas oftare. Sen har dem ett tvillingpar. Melker å Viggo. Födda 14 juli som bebis oxå är beräknad. De är verkligen hur Goa som helst å så olika för å vara tvillingar. Jätte söta. Å w var så snäll mot dom. Tror han kommer att bli en toppen brorsa. :) Påväg hem så stannade vi vid siggefora. Mamma å pappa ställde upp husvagnen. Jag längtar dit. Ska bli så skönt. Älskar å vara där. Kommer vara så mysigt att vi kan åka upp dit även när bebis har kommit. W älskar att vara där å nu har de byggt en lekplats alldeles bredvid husvagnen.:) När vi kom hem så var de svin kallt hemma. Jag å w gjorde varm choklad och la oss under täcket och kollade Barnkanalen å bara mös tills jag somnade. å p kollade på fotboll. Ovanligt?!

FAMILY is what happens when two people fall in LOVE <3 <3 <3

Vad som än händer och hur du än mår så vakar din skyddsängel precis ovanför

RSS 2.0